Konya-Adana karayolunda aracından inerek karşı şeride yaya olarak geçmeye çalışan şahsa otomobil çarptı. Çarpan aracın arkasından gelen başka bir sürücü ise yerde yatan şahsa çarpmamak için kamyonunu devirdi. Otomobilin çarptığı yaya sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamazken, kendi hayatını riske atak kamyon sürücü ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, Konya Adana Karayolu üzerinde Ereğli ilçesi Çakmak köyü yakınlarında meydana geldi. Kullandığı tırı park edip karşı şeritte bulunan dinlenme tesisine yaya geçmeye çalışan 35 yaşındaki Ramazan Dönmez'e, Mehmet Ilgaz (35) idaresindeki 35 BAL 76 plakalı otomobil çarptı. Bu sırada kazayı gören ve otomobilin arkasından gelen Haydar Filikçi (37), yerde yatan ağır yaralı Dönmez'e çarpmamak için direksiyonu çevirerek kamyonunu yan yatırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kalbi duran otomobilin çarptığı Dönmez'e yarım saat kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Dönmez hayatını kaybetti.

Yerde yatan şahsa çarpmamak için kamyonunu deviren Haydar Filikçi ise yaralı olarak ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsünün gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.