Bitlis’in Tatvan ilçesinde MOBESE’ye takılan kaza görüntüleri hem güldürüyor hem düşündürüyor.

İlçenin farklı noktalarında meydana gelen kazalar sürücü hataları ve ihmalleri de gözler önüne seriyor.

MOBESE kameralarının kaydettiği görüntülerden birinde; bisikletiyle şehirler arası yolcu taşıyan otobüse kafa tutan bir kişi göze çarpıyor. Bisiklet sürücüsü Tatvan’dan Van'a doğru ana yolda hızla ilerleyen otobüsle hız yarışına giriyor. Bir süre otobüsle başa baş giden bisiklet sürücüsü daha sonra hakimiyetini kaydedip yere düşüyor. Bisiklet sürücüsü, kendisine yol vermeyen otobüs sürücüsüne arkasından hareket yaparak tepki gösteriyor.

Cumhuriyet Caddesi Çulhur Kahvesi mevkiinde ise bir kadının kucağındaki bebek ve 2 çocuğuyla karşı şeride geçmek için orta refüjün yanında beklediği görülüyor. Çocuklardan biri annesinin elini bırakıp yola fırlıyor. Yoldan hızlıca geçen araç sürücüsü durmaya çalışsa da çarpmayı engelleyemiyor. Küçük çocuk yerde metrelerce takla atıp yola savruluyor.

Çevredekiler tarafından kendisine çarpan araçla hızla hastaneye götürülen çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu ve burnunun bile kanamadığı öğrenilirken, diğer kaza görüntüleri ise sürücü ihmallerini gözler önüne seriyor.