İstanbul Boğazı’nda kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. Faciada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de kurtarıldı.
İstanbul Boğazı’nda tekne faciası yaşandı. 40 kaçak göçmeni taşıyan tekne boğazın açıklarında alabora oldu. Mavi sular 4 kişiye mezar oldu. Kurtarılmayı bekleyenlerin imdadına sahil güvenlik ekipleri yetişti. 5 kişi kurtarıldı. Kayıp 31 kişiyi kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Boğazı’nda kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı. Olayın ardından İstanbul Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "03 Kasım 2014 sabah saatlerinde 158 Sahil Güvenlik ihbar hattına gelen yardım talebiyle, İstanbul Boğazı Kuzey çıkışı 2,5-3 millerde bir teknenin battığı ve denizde kurtarılmayı bekleyen şahıslar olduğu bilgisi alınmıştır. İhbar üzerine bölgeye çok yakın seyretmekte olan TCSG-74 gemisi ivedilikle bölgeye sevk edilmiş olup Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 7 adet Sahil Güvenlik Botu, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı 2 bot ve bölgede bulunan balıkçı tekneleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 5 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişinin cesedine ulaşılmış olup Sahil Güvenlik ve İstanbul AFAD tarafından Rumeli Feneri Balıkçı Barınağında bir irtibat noktası oluşturulmaktadır" denildi.

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞETİ ANLATTI
İstanbul Boğazı’ndaki tekne faciasının görgü tanığı, yaşananları anlattı.
İstanbul Boğazı’nda sabah erken saatlerde meydana gelen tekne faciasında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarına helikopterler de havadan katılıyor.
Olayın görgü tanığı Rumeli Feneri sakini İhsan Kıran, sabah yaşananları anlatı.
07.30 sıralarında olayı duyduklarını anlatan Kıran, “Baktık tekneler orada toplanmış. Telefonla aradım arkadaşı. Dedi ki ‘cesetler var topluyoruz’ Bir tekne orada batık duruyordu. Sahil güvenlikle birlikte buraya getirdiler. 4 ölü var, 3 canlı. Afgan olduklarını söylediler” ifadelerini kullandı.
(İHA)