Mersin'de, yüzme bilmeyen iki çocuk, girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Okuldan kaçıp denize girdikleri öğrenilen 2 çocuğu boğulmaktan, son anda çevreden geçen bir genç kurtardı.

Olay, HiltonSA Oteli'nin arka tarafından bulunan sahil kesiminde, sabah saatlerinde meydana geldi. 7. sınıf öğrencisi Tolga S. (13) ile Furkan M. (13), okuldan kaçıp deniz girdi. Yüzme bilmeyen 2 çocuğun, açıldıkları denizde boğulmak üzere olduğunu gören çevredeki vatandaşlar, durumu hemen polis ve 112 ekiplerine bildirdi. Bu arada çevrede bulanan ve ismini söylemeyen bir genç, üstüyle denize girerek çocukları denizden kıyıya çıkardı. Ardından olay yerine gelen 112 ekipleri, durumları kötü olan çocuklara olay yerinde müdahale etti. 2 çocuk da olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye giden çocukların birinin ağzından köpük geldiği görülürken; hastanede müşahede altına alınan 2 çocuğun da halen hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, boğulma tehlikesinin yaşandığı alanın hemen 200 metre ilerisinde, yine yaşları 18'den küçük çocukların yüzmeye devam etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.