Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde bulunan Dereköy ormanlarında çıkan yangında 10 hektarlık alan yanarak kül olurken, köylüler ellerinde kazma ve küreklerle orman işçilerine yardım etti.

Yangın, saat 14.40 sıralarında Yeniçağa’ya 7 kilometre uzaklıkta bulunan Dereköy ormanlarında meydana geldi. TEM Otoyolu kenarında ağaçlandırma çalışmalarını izleyen Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Yeniçağa yakınlarından dumanlar yükseldiğini görünce inceleme yapmak için ekipleri Dereköy’e gönderdi. Ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini gören ekipler, hemen itfaiyeden ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden yardım isteyerek yangına koştu. Yangın bölgesine çok sayıda arazöz, itfaiye ve su tankı sevk edildi. Traktörlerine binen köylüler de, ellerine aldıkları kazma ve küreklerle ormana koştu. Rüzgarın da etkisiyle çam ve meşe ağaçları alev alev yanarken, korkulu anlar yaşandı. Dumanın içinde kalarak zehirlenme tehlikesi geçiren bazı köylüler, koşarak açık alanlara çıkmaya çalıştı.

Dumanların kilometrelerce öteden görüldüğü yangın, 4 arazöz, iki itfaiye aracı ve iki su tankının yanı sıra 25 orman işçisi ve köylülerin müdahalesiyle 3 saatte kontrol altına aldı. Yangında 10 hektar alan yanarak kül olurken, orman bölge ekipleri yangın bölgesinde soğutma çalışması başlattı.