Üzerinde otomobil taşıyan geçici plakalı bir kamyon, bomba yüklü olabileceği şüphesiyle ihbar edildi. Balıkesir girişinde durdurulan araçla ilgili ihbarın asılsız olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinden bir baba - oğul, kamyon almak için Samsun'a gitti. 10 RH 755 plakalı otomobilleriyle Samsun'a giden baba ve oğlu, burada beğendikleri kamyonu aldıktan sonra Balıkesir'e dönüşte yakıt tasarrufu için otomobili kamyonun kasasına yükleyip yola çıkarken, geçici yol plakasını da aldıkları kamyonlarıyla Bursa'dan geçtiler. Bu arada Kemalpaşa ilçesinde bir vatandaş, bomba yüklü kamyonların arandığı şeklinde duyduğu haber üzerine polisi arayıp üzerinde bomba yüklü araç taşıdığı şüphesine kapıldığı kamyonu ihbar etti. Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki emniyete düşen ihbar telefonu üzerine ihbar notu Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Haber merkezinin yönlendirmesi ile harekete geçen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri Balıkesir girişinde tedbir aldı. İhbarda belirtilen kamyon polis ekipleri tarafından durdurularak incelenirken, Burhaniye ilçesinde oturan baba ve oğlunun ifadeleri doğrultusunda GBT'lerine bakılan şahısların şüpheli bir durumunun olmadığı, kamyonu yeni aldıkları ve otomobillerini de üzerinde taşıyarak evlerine gittikleri anlaşıldı.

Bu arada, bu gibi durumlarda bireysel ve toplumsal duyarlılığın önemli olduğu ancak daha dikkatli hareket edilmesi gerektiği, gelişigüzel şüpheli ihbarlarının gerçek odaklanmayla ilgili dikkat dağınıklığına yol açabileceği, ihbarlara güvenleri azaltabileceği kaydedildi.