"Güvenlik güçleri 4 aracın peşinde" başlıklı haberde yer alan ve emniyet ekiplerince ülke genelinde arandığı iddia edilen bomba yüklü 4 araçtan 10 plakalı kamyonetin, Balıkesir’de sahibinde olduğu bildirildi.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bombalı saldırı gibi terörist faaliyette kullanılacağı iddiasıyla polisin ülke genelinde aradığı ileri sürülen 4 araçtan 10 RH 142 plakalı kamyonun 17 Ocak 2014 tarihinde Balıkesir'de çalındığı, sahibinin emniyete yaptığı başvurunun ardından harekete geçen Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalınan kamyoneti 5 gün içinde bulup 22 Ocak 2014 tarihinde sahibine teslim ettiği belirtildi. Söz konusu aracın sahibinin Balıkesir'in körfez bölgesindeki sahil beldelerinden Burhaniye ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi.

"Güvenlik Güçleri 4 Aracın Peşinde" başlıklı istihbarat birimlerine dayandırılarak hazırlanan haberde, araçlardan birinin Balıkesir plakalı kamyonet olduğu belirtilmiş ve bu araçların terör örgütlerince bombalı saldırıda kullanılacağı iddia edilmişti.

Bu arada, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bu plakadaki kamyonetin bomba yüklü olarak eylemde kullanılacağı yönünde bir istihbarat veya uyarı gelmediği kaydedildi.