Atatürk Havalimanı’nda boş kontuarın üzerine çıkarak oyun oynayan 2 yaşındaki bir çocuk, görevlilerin dikkati sonucu son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, umre ziyareti için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminaline gelen bir aile bilet ve bagaj işlemleri kuyruğuna girdi. Bu sırada alandaki diğer çocuklarla oynamaya başlayan 2 yaşındaki kızları, bir ara bagaj taşıma sistemine yönelerek üzerine çıktı. Bu sırada küçük kız, tartı konveyörün üzerinde bulunan algılama gözünden geçince bagaj taşıma sistem otomatı devreye girdi. Hareket halindeki bandın üzerinde ilerleyen çocuk, yolcu valizlerinin toplandığı şut altına yaklaştığı sırada valizlerin kontrol edildiği X-RAY cihazından geçti. Tam bu sırada güvenlik monitöründen sistemi gören güvenlik görevlileri küçük çocuğu son anda fark ederek müdahale etti. Bagaj bandı durdurularak kurtarılan çocuk daha sonra ailesine teslim edildi.

Olay sırasında hafif şekilde yaralanan küçük kız, havalimanında yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi.