Boşandığı eşi Gülşah Sarcan’ı 2 Ocak günü öldürüp, cesedini Eyüp’te TEM Otoyolu kenarına attığı iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Sinan Seven, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sinan Seven ve taraf avukatları ile Gülşah Sarcan’ın ailesi hazır bulundu. Karar duruşmasında mahkeme sanık Sinan Seven’e son sözlerini sordu. Seven, “Eylemimden ötürü çok pişmanım, o nedenle gereğini mahkemenin taktirine arz ediyorum. Ben eylemden çok pişmanım, vereceğiniz karara saygı duyacağımı belirtmek isterim’’ dedi.

Sanık Sinan Seven’in avukatı Volkan Özgürbüz ise müvekkilinin mahkemeye bildirdiği nedenlerle eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, “Mağdurenin haksız tahriki sonucu bu suçu işlemiştir. Mahkemenizce dinlendiğinde, müvekkilin ölenden olma çocuğu da müvekkilim savunmasını doğrulamıştır. Bu nedenle mahkemenizce hüküm kurulurken, müvekkilimin mahkemenizde bildirmiş olduğu tahrik nedenlerini kabule ederek, lehine haksız tahrik hükümlerinin ve diğer lehe olan hükümlerin uygulanması suretiyle hüküm kurulmasını talep ediyoruz" dedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Sinan Seven’in olay tarihinde maktuleyi öldürdüğü sabit olduğundan müebbet hapis cezasına, sanığın eylemden duyduğu pişmanlık ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezanın 25 yıla indirilmesine karar verdi.