Adana’da Türk Eğitim-Sen’e üye olan okul müdürleri düşük puan aldıklarını ileri sürerek Seyhan Kaymakamlığı önünde cansız mankenli eylem yapıp, siyah çelenk bıraktı, yol kapattı.
Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, süreci uzatılacak okul müdürlerinin ilçe milli eğitim müdürlüğü, ilçe şube müdürleri, öğretmenler okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcıları tarafından değerlendirilerek puan verildiğini söyledi. Dolgun, 40 puanı öğrenci, öğretmen okul aile birliği tarafından geri kalan 60 puanın ise ilçe milli eğitim müdürlüğü ve şube müdürleri tarafından verildiğini belirterek puanların verilmesinde taraflı davranıldığını Türk Eğitim-Sen’e üye okul müdürlerine az puan verildiğini ileri sürdü.

ÖLEN MÜDÜRE PUAN
Dolgun, puanlama sisteminin baştan savma yapıldığını belirterek, "Bunun en güzel örneği emekli olan hatta ölen bazı arkadaşlarımıza bile puan vermişler. Bu nasıl oluyor böyle bir sistem olabilir mi? Puanlama yapan ilçe milli eğitim müdür, şube müdürü bir kez olsun bu okula gelmiş bu müdürleri görmüş mü? Görmedikleri belli ki ölen müdüre bile puan vermişler" diye konuştu.

BAYRAK ELEŞTİRİSİ
Dolgun, açıklama yaparken Seyhan Kaymakamlığı önünde bulunan iki Türk Bayrağı’nın birden demir direğe bağlanmış gibi sarılı olduğunu görerek, "Bunların bayrağa bile saygısı yok. Bayraklarımız bağlanmış açık değil dalgalanmıyor. Bu bayrakları kim bağladı" diye tepki gösterdi. Tepki üzerine bir görevli bayrakların bayrak direğinin binaya bağlı olan demirine rüzgar nedeniyle dolandığını belirtip bayrakları dolandığı yerden açtı.

CANSIZ MANKEN ATIP EZDİLER
Türk Eğitim-Sen 2 nolu Şube Başkanı Kamil Köse puanlamayı yapan müdürleri temsilen cansız manken getirerek tepki gösterdi. Bir süre cansız mankenleri elinde tutan Köse ve arkadaşları daha sonra onlara yola fırlattı. Bir sendika üyesi okul müdürü de sinirine hakim olamayıp cansız mankenleri ayağıyla ezip tekmeleyerek fırlattı.

SİYAH ÇELENK KOYMA TARTIŞMASI
Sendikaya üye okul müdürleri kaymakamlık hizmet binasından içeri girip ilçe milli eğitim müdürlüğüne siyah çelenk koymak istedi. Ancak çevik kuvvet ekipleri buna izin vermedi. Bunun üzerine Başkan Dolgun ve Kamu-Sen Adan İl Temsilcisi Kamil Köse içeri girip görüşme yaptı. Diğer üyeler de içeri girmek isteyince izdiham yaşandı. Bir süre sonra hizmet binasından çıkan Dolgun ve Köse müdürün izinde olduğunu belirterek siyah çelengi müdürün odasının penceresine astı. Daha sonra sendika üyeleri Seyhan Caddesi’ni bir süre trafiğe kapattı. Polisin uyarısıyla okul müdürleri yolu açıp yaya olarak sendika binasına kadar sloganlar atarak yürüdü.
Eylem olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)