İçerisinde bulunduğu araç uçuruma yuvarlandı yara almadı, ambulans ile hastaneye nakledilirken kaza geçirip felç oldu.

Artvin'de meydana gelen ilginç olayda Rize'de ikamet eden Bahtiyar Çoruh (35), 5 Aralık günü arkadaşları İhsan Düzenli ve Sedat Şen ile Sedat Şen'in yönetimindeki 53 DS 142 plakalı otomobil ile Sarp'tan Rize istikametine seyir halinde iken heyelan nedeniyle kopan yolu fark etmeyerek 30 metrelik uçuruma yuvarlandılar. Kazada İhsan Düzenli yaralanırken, araçta bulunan Çoruh ve Şen kazıyı hafif sıklıklarla atlattılar. Çoruh ve Şen 30 metrelik uçurumdan kendi imkanları ile çıkmayı başarıp yoldan geçen vatandaşların da yardımı ile araçta sıkışan Düzenli'yi çıkartmayı başardılar.

Çoruh, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtmesine rağmen prosedür gereği Arhavi Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Ambulansta sağlık durumu iyi olan Çoruh, kendisine cep telefonu ile hatıra fotoğrafları da çekti.

KENDİSİNE RESİM DE ÇEKMİŞ

Ancak bir süre sonra ambulans Arhavi Tüneli girişinde aşırı hız ve yolun kaygan oluşu nedeni ile takla attı. Bir saat önce yaşadığı kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Çoruh bu kez ağır yaralandı. Başka bir ambulans ile Rize'ye getirilen Çoruh'un boyun kısmından omuriliği hasar gördü. Altı gün yoğun bakımda kalan Çoruh'un boynuna platin takıldı. Eğitim Fakültesi mezunu olan ve atanmayı bekleyen öğretmen adayı şimdi kısmen felç durumda bulunuyor. Çoruh, boynunu ve sol kolu ile ayağını kullanamıyor.

İlk kazada Çoruh ile aynı araçta bulunan arkadaşı Sedat Şen yaptığı açıklamada, "Kazada ikimiz de yara almadık. Arkadaşımızı da biz çıkarttık. İyi olmamıza rağmen bize ayrı ambulanslar ile nakletmek istediler. Bu kaza meydana geldi" dedi.

Bahtiyar Çoruh ise yaptığı açıklamada , "Kazada yaralanmadım. Kendi imkanlarımız ile yola çıkıp yardım istedik. Rize'den gelen arkadaşım ile Rize'ye dönmek istedim. Bana müsaade edilmedi. Ambulansa konulduk. Ambulansta bana serum takılmadı. Sadece yattım. Kendime hatıra fotoğrafları çektim. Seyir halindeyken sürücü çok hızlıydı. Birkaç kez araç kaydı. Sonra uçtuğumuzu hissettim ve takla attık" diye konuştu.

"YOLDA UYARI LEVHASI YOK" İDDİASI

Bu yılın ilk aylarında Artvin'in Hopa ilçesi Kemalpaşa-Hopa karayolunda meydana gelen heyelanda Karadeniz Sahil Yolu'ndan büyük bir parça koparak denize inmişti. Yolda onarım çalışması yapılmazken sürücüler uyarı levhalarının eksikliğinden yakınıyordu. Çoruh'un babası Hasan Çoruh yolda Karayolları hatası bulunduğu için ilk kazanın meydana geldiğini belirterek, "Yolda uyarıcı levhalar eksik. Bu nedenle kaza meydana geldi. Öğrendik ki kazadan hemen sonra uyarıcı levhalar konmuş. Ayrıca oğlumun sağlık durumunun çok iyi olmasına rağmen ambulans sürücüsü gereksiz hız yapmış" dedi.