Manisa’nın Selendi ilçesinde yaklaşık 200 metre yükseklikteki uçuruma yuvarlanan inek, mahalle halkının seferber olduğu çalışma neticesinde sağ olarak 20 saat sonra kurtarıldı.
Manisa’nın Selendi ilçesine bağlı Halılar Mahallesi Harbiciler mevkiinde dün akşam saat 18.00 sıralarında su içmek için dışarıya çıkartılan ’Gizem’ isminin verildiği 2 yaşındaki inek su içtikten sonra dengesini kaybedip yaklaşık 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. İnek sahibi Mehmet Ali Gürbüz hemen komşularını haber verip ineğin kurtarılması için yardım istedi. Sabaha kadar ineği kurtarmaya çalışan vatandaşlar, ellerine kazma kürek alarak 1 kilometrelik patika yol yaptılar. Veteriner hekimin de gelmesiyle birlikte inek için yapılan yolda vatandaşlar ipler yardımıyla saat öğlen saatlerinde ineği düştüğü yerden çıkardı.
Gizem inekte ufak yaralar olmasına rağmen sağ olarak kurtarılması sahibini sevindirirken yaralı bölgeleri tedavi edildi. İneğin sahibi Mehmet Ali Gürbüz, "20 saat boyunca ineğin kurtarılması ve beslenmesi için başında nöbet tuttum Allah’a çok şükür sağ salim kurtardık. Yardımda bulunan başta muhtarımız Nurullah Utangan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Benim bir yıllık kazancım. Yeni almıştım" dedi.
(İHA)