İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan denetimler sırasında, evrak eksikliğinden dolayı motosikletine el koyulduğu için yaklaşık 15 metrelik ağaca çıkarak, intihar girişiminde bulunan ancak motosikletinin getirilmesi üzerine intihardan vazgeçen adam, 5 gün sonra yine aynı ağacın tepesine çıkarak bu kez verilen sözlerine yerine getirilmediği gerekçesiyle intihar girişiminde bulundu.

Geçtiğimiz pazartesi günü, iki gün önce denetim yapan İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme ekipleri, 31 LV 581 plakalı motosikleti ile seyir halinde olan M.A. isimli şahsı durdurdu. Yapılan kontrollerde evrak eksikliğinden dolayı motosiklete el koyuldu. Buna sinirlenen genç, alkol aldıktan sonra aynı gün akşam saatlerinde Kasımefendi caddesi ile Suyolu caddesinin kesiştiği kavşakta bulunan ağaca çıkarak, intihar etmek istedi. Yaklaşık 15 metrelik ağacın tepesine çıkan genç, motosikletinin bağlanmasına tepki gösterirken, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İtfaiye ekipleri, gencin atlaması veya düşmesi ihtimaline karşı ağacın altına hava yastığı açtı. Sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bulundurulurken, İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli Başpolis Ahmet Kurt, merdivenli itfaiye aracına çıkarak genci ikna etmeye çalıştı.

MOTOSİKLETİNİ GÖRÜNCE ANCAK İKNA OLDU

Alkollü olduğu belirtilen şahıs uzun süren çabalara rağmen ikna olmazken, olayı izleyen vatandaşların sayısı da artmaya başladı. Genci tanıyan bazı yakınları da seslenerek ikna etmeye çalıştı. Olay yerine gelen İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’da İtfaiyenin merdivenli aracına çıkarak genci ikna etmeye çalıştı. Korkmaz’ın, motosikletini alacağına dair söz vermesi üzerine, kesilen ceza makbuzlarını aşağı atan genç, motosikletinin getirilmesini isteyince, Korkmaz’ın ikna çabaları da sonuç vermedi. Sonunda gence ait motosikletin getirilmesi üzerine yaklaşık bir saat süren intihar girişimi sona erdi. Merdivenli itfaiye aracına alınarak aşağı indirilen genç, basın mensuplarına ve etraftaki vatandaşlara tepki gösterdi. Ekip otosuna alınan şahıs, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisindeki sağlık kontrolünün ardından, ifadesi alınmak üzere Emniyete götürüldü.

5 GÜN SONRA AYNI AĞAÇTA

İntihar eyleminden vazgeçmesi için kendisine teslim edilen motosikletinin geri alındığını, gerekli cezaların ödeneceğine dair söz verenlerin sözlerinde durmadığını belirten M.A., bu kez sözünde durmayanlara tepki için aynı ağacın tepesine çıktı. 5 gün sonra aynı ağacın tepesine çıkarak ikinci kez intihar girişiminde bulunan M.A. en uç dallara çıkarak yürekleri ağızlara getirirken, itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bulundu. Emniyet yetkilileri ve Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, intihardan vazgeçmesi için yine uzun süre dil döktü. M.A. ağaca astığı “Herkesten özür dilerim. Sayın Bahattin Korkmaz, Emniyet amirim ve diğer söz verenler, nerde kaldı sözünüz? Bunu yapmaya siz mecbur ettiniz. 6 gündür uyku uyuyamıyorum” yazılı pankartla tepkisini dile getirdi. M.A. daha sonra çıktığı ağaçtan kendi isteği ile inerek intihar girişimine son verdi. M.A. ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.