İzmit’in en işlek caddesi üzerinde bulanan bir iş yeri böyle soyuldu. Hırsızlar yarım saatte 10 bin TL değerinde sigara çalarak kayıplara karıştı.
Olay, saat 04.00’de, İzmit’in Karabaş Mahallesi Cengiz Topel Caddesinde bir büfede meydana geldi. Büfeye ait güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan hırsızlık anında, büfenin önüne plakaları sökülmüş bir araçla gelen biri kadın dört kişi, çevreyi kontrol ettikten sonra işe koyuluyor. Görüntülerde, büfeyi gören dört güvenlik kamerası ve iş yerinin tam karşısındaki Mobese kameralarına hiç aldırış etmeyen şahıslar, cam kapıyı dakikalarca zorladı. Yaklaşık 20 dakika süren ve gelip geçen araçlara belli etmemek adına 30 deneme yapan ve zaman zaman dükkan önünde oturuyormuş izlenimi vermeye çalışıyorlar. Onlarca denemeyle zorladıkları kapıyı açmayı başaran şahıslar, sigaraları geldikleri lüks aracın bagajına dolduruyor. Yaklaşık 10 bin TL değerinde sigara ve kasadaki bir miktar parayı çalan şahısların yaklaşan polis aracını gördüklerinde paniklemeleri dikkat çekiyor. Bir kişinin koşarak kaçtığı anlarda diğer şahıslar geldikleri araca bagaj kapısını bile kapatmadan binerek uzaklaştıkları görüntülere yansıyor.
Güvenlik kamerasına yansıyan soygun anlarının devamında, saniyeler sonra büfe civarında ring atan polis otosunun şüphelenerek şahısları takip ettiği öğrenildi ancak şahıslar kayıplara karıştı. Polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.
(İHA)