Adana’da Lice eylemleri sırasında hayatını kaybeden İbrahim Aras’ın babası Baki Aras ve silahlı saldırıyla öldürülen gazete dağıtıcısı Kadir Bağdu’nun ağabeyi Bedri Bağdu, cinayet faillerinin bulunamaması nedeniyle beraberindeki grup ile adliye önüne siyah çelenk bıraktı.
Ellerinde İbrahim Aras ve Bedri Bağdu’nun fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıyan İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, İsmet İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, Lice eylemleri sırasında başına isabet eden patlayıcı nedeniyle hayatını kaybeden İbrahim Aras’ın faillerinin görgü tanıklarının ifadelerine ve delillere rağmen bulunamadığını söyledi.
Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce öldürülen Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin dağıtıcısı Kadri Bağdu’nun faillerinin yakalanması için başsavcılıkla görüştüklerini kaydeden Öngör, "Azami bir çalışma yürütüyoruz, elimizde güçlü deliller var" yanıtını almalarına rağmen faillerin hala yakalanamadığını söyledi.
İbrahim Aras’ın babası Baki Aras, artık dayanacak sabrı olmadığını belirterek oğlunu öldürenlerin bulunup cezalandırılması için çağrıda bulundu. Kadir Bağdu’nun ağabeyi Bedri Bağdu ise kardeşinin faillerinin bulunması için yetkililere seslendi.
Basın açıklamasının ardından adliyeye yürüyen grup adliye önüne siyah çelenk bıraktı. Baki Aras’ın bu sırada gözyaşları içinde fenalaştığı görüldü. Baki Aras vatandaşların yardımıyla uzaklaştırılırken grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)