Bursa‘nın Gemlik ilçesinde “Kokoş” adlı bir iş yerinin tabelası ve üzerindeki mini etekli manken fotoğraflarının önce çarşafla kapatıldığı, ardından da indirildiği iddia edildi. Türkiye’de 8 ayrı şubesi bulunan iş yeri sahibi olayın şoku içinde olduklarını ifade ederken, Gemlik Belediye Başkan Vekili ise iş yeri tabelasının ruhsatsız olduğunu söyledi.

İddiaya göre 9 yıldır ticaretle uğraşan Burak Sancar, geçen cumartesi günü Kokoş isimli mağazalar zincirinin 8. halkasını Bursa’nın Gemlik ilçesine açtı. Açılışın olduğu günün akşamında çarşı merkezindeki mağazaları gezen zabıta görevlileri, iş yeri sahibi Sancar’dan mağazanın “Kokoş” yazan ve üzerinde mini etekli manken resimlerinin bulunduğu tabelasının müstehcen olduğu gerekçesiyle indirmesini istedi. Mağaza sahibi Sancar, Kokoş markasının Türk Patent Enstitüsü tarafından tescilli olduğunu ve marka tescil belgesinin bulunduğunu belirtti. Zabıta ekipleri de ruhsatsız olduğunu ileri sürdükleri iş yerini kapatacaklarını ifade ederek ayrıldı.

İddiaya göre ertesi gün tabelanın kaldırılmadığını gören zabıta ekipleri, mağazanın önüne itfaiye aracı çağırıp tabelanın üzerini çarşafla kapattı. Bir gün sonra iş yerine yeniden gelen zabıta ekipleri, tabelayı bulunduğu yerden sökerek indirdi.

“MUHATAP BULAMADIM”

Olayın ardından derdini anlatacak muhatap bulamadığını öne süren Burak Sancar ise İl Başkanlığına şikayet maili attığını, kendisine kimsenin geri dönmediğini söyledi. İş yerinin tabelasının müstehcen olduğu gerekçesiyle indirilmesinin ardından makamına gittiği Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz'ın kendisiyle görüşmediğini iddia eden Burak Sancar, “Bursa İl Başkanlığını aradım, kimseyi muhatap bulamadım. İstanbul İl Başkanlığına kadar arayıp şikayette bulundum. Ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seven ve AK Parti’ye oy veren biriyim. Bu üzücü olayı Başbakanımız Erdoğan duysa çok üzülürdü. Benim ruhsat problemim yok. Açıldıktan sonra bir hafta içinde ruhsat alabiliyorum. Bunların derdi tabela ile ilgili” dedi.

"SÖZ KONUSU YERİN İŞ YERİ AÇMA VE BULUNDURMA RUHSATI YOK"

Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ise seçim üstü bu tür şeylerin olabileceğini ifade ederek, “Söz konusu iş yeri şu an itibarıyla iş yeri açma ve bulundurma ruhsatına sahip değil; izinsiz açılmıştır. Ruhsatla ilgili herhangi bir müracaatı yoktur. Söz konusu tabela da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilan ve reklam yönetmeliğine göre izin alınmış bir tabela değildir. Dolayısıyla iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadan yapılan bir faaliyetle ilgili de bizim arkadaşlarımız yasal işlemini yapıyorlar. Durum bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar tamamen spekülasyondur” dedi.

İş yerinin ruhsat almadığı takdirde kapatılacağını da kaydeden Yılmaz, “Zaten şu ana kadar çalışmaması gereken bir iş yeri ama arkadaşlarımızın inisiyatif kullanarak, ‘Ruhsatını alabilir’ düşüncesiyle şu an çalışmasına müsaade ediyorlar. Bunun ötesinde tamamen reklam peşinde koşma olarak yorumlanabilir. Seçim üstü böyle haberlerin de hele hele AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde yapılması bekleniyor. Bizim arkadaşlarımız izinsiz tabela olduğu için indirmişler. Üzerine çarşaf örtülmesi söz konusu değil. Firmanın kendi tezgahı da olmuş olabilir. Biz sadece tabela izinsiz konulduğu ve iş yeri ruhsatsız olduğu için işlem yaptık. Onun dışındakiler bizi bağlamıyor” diye konuştu.