Samsun’da kar yağışı dolayısıyla oluşan buzdan kayarak çarpışan 5 araçtan 4’ü yanarken, kazada 1 kişi yanarak hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Kaza, Samsun-Ankara kara yolu 29. kilometresi Hacıömerli mevkisinde saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri’den Bafra’ya çelik kapı götüren Mustafa Kaya’nın (59) kullandığı 55 K 0849 çekici, 55 K 54545 dorse plakalı TIR, 55 ZA 555 otomobil, bir inşaat şirketine ait 2 kamyon ve bir otomobil kar ve yolun buzlu olmasından dolayı kayarak çarpıştı. Kamyonların çarptığı ve plakası henüz belirlenemeyen otomobil alev aldı. Otomobildeki yangın TIR ve iki kamyona sirayet etti. Araçlar bir anda alev topuna döndü. Yangına, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile Kavak İlçe Belediyesi ekipleri müdahale etti. Ankara-Samsun kara yolu saatlerce ulaşıma kapalı kalırken, kilometrelerce araç konvoyu oluştu.

Kazada 1 kişi olay yerinde yanarak hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ölenin ismi henüz belirlenemeyen kazada Hediye Eş (48), Ayla Yücel (48), Betül Durak (29) ve Gökçe Yücel (8) yaralandı. Yaralılar, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza yerinden geçerken aracından inip olay hakkında bilgi alan ve yangın söndürme çalışmasını yönlendiren Ladik Kaymakamı Murat Gökoğlu, "Maalesef 5 aracın karıştığı kazada 1 kişiyi hayatını kaybetti ve yaralananlar var. Olaydan dolayı çok üzgünüz" dedi.

TIR sürücüsü Mustafa Kaya ise, "Araçlar buzdan kaydı. Bu sırada otomobilin biri bana çarptı, daha sonra da bana çarpan otomobile kamyonlar çarptı ve otomobil alev aldı. Bu sırada yangın diğer araçlara ve benim TIR'ın dorsesine sıçradı. Çekiciyi dorseden ayırıp kurtardım, ancak dorse ve içindeki kapılar tamamen yandı" diye konuştu.

Karayolları ekipleri ise yoldaki buzlanma çalışmasını engellemek için yağan karı küredi ve tuzlama çalışması yaptı.

kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.