İstanbul’da 2 yıl boyunca çok sayıda iş yerinden sadaka kutusu çalan hırsız, paralarla at yarışı oynarken yakayı ele verdi.
Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 2 yıldır İstanbul Anadolu yakasında iş yerlerine giren hırsız her defasında sadaka kutusu çaldı. Esnafın şikayeti üzerine güvenlik kameralarını inceleyen Kartal Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızı takibe aldı. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı olduğu öğrenilen T.H.’nin Kartal’da bir ganyan bayisine girdiği bilgisini alan polis harekete geçti. Ganyan bayisine gelen polis 2 yıldır sadaka kutusu çalıp, kutuların içindeki parayla at yarışı oynayan hırsızı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan hırsız, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

SON İŞİNDE GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI
Sadaka kurusun hırsızının son işi ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, girdiği bir pastanede telefon ile konuşur gibi yaparak ekmek alan hırsız, dışarıya çıkıp dükkanın tenhalaşmasını bekliyor. Dükkanın tenhalaşması üzerine hırsız tekrar içeriye giriyor. Hırsız, kasadaki çalışanları poğaça alma bahanesi ile uzaklaştırıyor. Uygun anı yakalayan hırsız sadaka kutusunu alıyor. Kutuyu alan hırsız hiçbir şey olmamış gibi uzaklaşıyor.
(İHA)