Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Oylat’ta, 50 bin liralık ziynet eşyası ile 15 bin lira para çalan zanlılar, jandarmanın yüzlerce kamera görüntüsünü incelemesi sayesinde yakalandı. Hırsızların Eskişehir’de bozdukları altınlar ise eritilmeye saatler kala ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Oylat’ta Ö. evi 23 Kasım’da soyuldu. Ailenin 15 yıllık birikimleri olan 15 bin Türk lirası, bin dolar, yaklaşık 50 bin lira değerinde 15 adet bilezik, 25 cumhuriyet altını, 1 takı seti, 2 altın zincir, kolye, 3 küpe, 4 altın yüzük çalındı.

Jandarma ekipleri, İnegöl’den Oylat’a kadar yol güzergahında bütün güvenlik kameralarını inceledi. Hırsızlığın olduğu saatlerde Kartal marka bir otomobilin Oylat’tan indiği tespit edildi. Otomobilin, aynı gün İnegöl’de S.E. isimli eski sabıkalı tarafından kiralandığı belirlendi. Ekipler, S.E'nin yeni taşındığı İnegöl’deki evinin önünde günlerce pusu kurdu. Jandarma, S.E'nin, soyulan evin hanımın akrabası olan ve bir süre önce kocasıyla 3 çocuğunu terk eden M.K. isimli kadınla beraber olduklarını, İnegöl ve Eskişehir’de bol miktarda para harcadıklarını tespit etti.

S.E.’nin ikamet ettiği Mahmudiye Mahallesi'ndeki evine ve yeni kiraladıkları Burhaniye Mahallesi'ndeki eve baskın düzenlendi. Yapılan baskında, çalınan altınların ve nakit paraların bir kısmı ele geçirildi. Evde yapılan aramada, Eskişehir’de faaliyet gösteren bir kuyumcuya ait kartvizit bulundu. S.E. ile M.K. isimli gözaltına alınırken, aynı zamanda Eskişehir’deki kuyumcu ile temasa geçildi. Eritilmeye saatler kala ele geçirilen altınların, zanlıların bozdurduğu çalıntı altınlar olduğu belirlendi.

Sabıkalı S.E. ile sevgilisi M.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 15 yıllık birikimlerinin büyük bölümüne kavuşan Ö. ailesi jandarmaya teşekkür etti.