Karabük’te çaldıkları otomobille bir ganyan bayisine giren hırsızlar aldıkları çelik kasayı ormanlık alanda patlattı. Hırsızlar, kasadaki yaklaşık 38 bin lirayı alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz 3 kişi, gece saat 02.00 sıralarında Kartaltepe Mahallesi’nde bir otomobil çaldı. Hırsızlar otomobille Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan bir ganyan bayisini girdi. Hırsızlar içerde bulunan çelik kasayı çaldıkları otomobile yükleyerek ortan kayboldu. Sabah ganyan bayisini açmaya gelen ünlü futbolcu İbrahim Kaş’ın babası Kenan Kaş, işyerinin kapısının açık olduğunu ve içeride bulunan çelik kasansın olmadığını fark etti. Bunun üzerine Kaş, polisi arayarak ihbarda bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri işyerinde inceleme yaptığı sırada, hırsızlığın gerçekleştiği bölgeye yakın yerde Ramazan Y. isimli şahısta evinin önündeki park halindeki aracının olmadığını ihbarını verdi. Bunun üzerine MOBESE kameralarını incelemeye alan ekipler çalınan otomobilin bagaj kapağının açık olarak Zonguldak istikameti üzerine gittiğini tespit etti.

Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Zonguldak yolu üzerinde yaptıkları araştırmada Bolkuş köyüne bağlı Yağlıca mahallesine çıkan yolun solunda bulunan alanda çalınan kasaya ulaştı. Kasayı patlatan hırsızların kasadaki 38 bin TL’yi aldığı belirlendi.

Polis çalınan otomobilin izini bulmak için yol boyunda bulunan MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Kasanın bulunduğu ormanlık alan gelen Ganyan bayisi Kenan Kaş, “TJK’ya gidecek para vardı bu 35 ila 40 bin lira arasında. Biz sabah işyerini açmaya gelince fark ettik. Burayı yeni devraldık ve güvenlik kameralarını daha taktıracaktık ama zaman olmadı. Olay gece yarısı olmuş ve polis teşkilatımız iyi bir iz sürüp kasayı bulmuş. Emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum. Kasanın içersinde arpanın yanı sıra ikramiye kazanan kuponlar ve iptali olan kupanlar vardı. Bunları almamışlar” dedi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.