Konya’nın Sarayönü ilçesinde ağılından çalınan koyunlarını il merkezinde bulunan hayvan pazarında dolaşırken çizik olan kulaklarından tanıyan besici, polisi arayarak şüphelilerin yakalanmasını sağladı. Gözaltına alınan 3 şüpheliden birinin dedesine ait 2 koyunun da çalındığı ve zanlılarının bunlardan birini satıp yakıt aldıkları, diğerini de yedikleri ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Sarayönü ilçesinde besicilik yapan Ahmet Kanıcı’nın (32) ağılından bir gün arayla önce 4, daha sonra da 7 koyunu çalındı. Koyunlarının çalındığını hayvanlarına yem vermek için ağılına girince fark eden Kanıcı, jandarmaya haber verdi. Olayın ardından minibüsünü yaptırmak için il merkezine gelen Ahmet Kanıcı, Tatlıcak Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarını dolaşırken çalınan koyunlarını kulağındaki çizikten ve omuzlarındaki boyadan tanıyınca polise haber verdi. Çalıntı koyunları satın alan mal sahibinin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlatan polis, şüphelilere ait otomobilin plakasını belirledi. Yapılan çalışma sonucunda polis, çaldıkları koyunları satan Mehmet E. (22), Osman D. (29) ve Kazım T.’yi (29) yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin 7 koyunu 500 liraya sattıkları öğrenildi. Şüphelilerden Mehmet E’ nin diğer arkadaşlarıyla birlikte dedesine ait ağıldan da 2 adet koyun çaldıkları, bunlardan birini satarak araçlarına yakıt aldıkları, diğerini de yedikleri öne sürüldü. Polis tarafından ele geçirilen 11 koyun ise Ahmet Kanıcı’ya teslim edildi.

Koyunlarını çalan şüphelilerin köylüleri olduğunu ifade eden Ahmet Kanıcı, “2 gün önce ağılımdan 4 tane erkek kuzumu çaldılar. Jandarmayı aradım, tutanak tuttular. Gecede 7 tane malımı çaldılar. Ben Konya’da hayvan pazarında 4 tane malımı tanıdım. Hayvanları görünce jandarmaya bildirdim. Jandarma polisi aramamı söyledi. Jandarma ve polis hemen hayvan pazarına geldiler. Sonra araştırıp bütün mallarımı buldular” dedi.

Koyunlarını kulaklarındaki kesikten tanıdığını söyleyen Kanıcı, “Koyunlarımın kulakları kesikti, omzunda da boya vardı. Bir de alan adam kendisi söyledi. Satan kişileri tarif etti, telefon numaralarını verdi. 3 kişi şüpheli olarak alındı. Bunların 3’ü de benim köylüm. Ben şikayetçi oldum ve sonuna kadar da şikayetçiyim” diye konuştu.

Köprübaşı Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından jandarmaya teslim edilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.