Tuzla’da cami imamı ile cami dernek başkan yardımcısı arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Karnına aldığı tek bıçak darbesiyle yaralanan imam hastaneye, saldırgan ise polis merkezine götürüldü. Kavganın Kur’an kursu için alınmak istenen ek hoca meselesi yüzünden çıktığı iddia edildi.
Olay, Mimar Sinan Mahallesi Merkez Camii çıkışında dün meydana geldi. İddiaya göre, yaz döneminin başlamasıyla Kur’an Kursu kayıtlarında artış oldu. Kursiyer sayısının 40’ı bulması üzerine cami imamı Galip Şimşek, tek başına kursiyerlere yetersiz kaldığını ve bu yüzden yeni bir hocanın takviye edilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Cami dernek başkan yardımcısı, eline geçirdiği bıçakla cami imamı Galip Şimşek’i karnından yaraladı. Yaralanan Şimşek hastanede tedavi altına alınırken, şüpheli Necati Ö. polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

DİYANET-SEN ÜYELERİ OLAY YERİNDE AÇIKLAMA YAPTI
Cami imamının mesai arkadaşları ve Diyanet-Sen üyeleri, meslektaşlarının bıçaklandığı camide açıklama yaptı. Diyanet-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Mehmet Kumaş, “Cami imamı Galip Şimşek’i cami derneği başkan yardımcısı tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanması bizleri derinden üzmüştür. 13 cm yara alan arkadaşımız ölümden dönmüştür” dedi.
Olaya küçük ve kişisel hırsların neden olduğunu öne süren Kumaş, “Yaz Kur’an kurslarında çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim ve güzel dinimizi öğretmeye çalışan hocamızın küçük çıkarlar ve kişisel hırslar nedeniyle uğradığı bu saldırıyı kınıyor, gerçekleştiren kişinin hukuk nezdinde cezalandırılmasını istiyoruz. Hiç kimse din görevlilerini ve Diyanet çalışanlarını sahipsiz sanmasın. Diyanet-Sen 72 bin üyesinin, hatta üyesi olsun olmasın bütün çalışanların yanındadır. Din görevlimize yapılan bu saldırının kesinlikle takipçisi olacağız. Cami derneğinin yöneticisi olmak kimseye imamların ve müezzinlerin işlerine karışma yetkisi vermez. Peygamber mesleği icra eden imamlarımız yalnız değildir” diye konuştu.
Öte yandan çevrede toplanan çocuklar, “Hocamıza kalkan eller kırılsın” şeklinde slogan attı.
(İHA)