Bursa’da, şehir merkezindeki tarihi Orhan Camii’nin tuvaletlerine giren hırsızlar, 150 lira parayı alıp kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde camiye gelen tuvalet sorumlusu Selim Korkmaz, tuvaletlerin camlarının kırık olduğunu gördü. Bunun üzerine tuvaletlerin çevresini inceleyen Korkmaz, içeri hırsızların girmiş olabileceğini düşündü. Pazar günkü hasılatın yerinde olmadığını gören Korkmaz, durumu polise bildirdi. Korkmaz, "Camı ve yukarıdaki bakırları kırmış, kilidi söküp kapağı açmış, ama içeri girememiş. İçeride yazar kasa, televizyon vardı; onlar duruyor. Pazar gününden kalma yaklaşık 150 lira para vardı. Daha evvel de 3 kere hırsız girmişti" dedi.
Hırsızların yakalanamamasından şikayet eden Orhan Camii muhasibi Ertan Tanır ise, "Tarihi caminin kulübesine de zarar verdiler. Büyükşehir Belediyesi’nden güvenlik kamerası için ricada bulunmuştuk. Kendileri bu konuda söz verdiler, fakat henüz daha takılmadı. Bursa’nın en eski camilerinden olan bu mabede gerekli hassasiyet gösterilmiyor. Son 2 senede üçüncü defa hırsızlık oldu" diye konuştu.
(İHA)