Muğla’nın Bodrum ilçesindeki camilere dadanan hırsız camilerde bir şey bulamayınca imamın evine girdi.

Bayramın birinci günü camileri soymaya çalışan hırsız saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Bayramın birinci günü kurban kesimlerini ve bayramlaşmaları fırsat bilen hırsız Bodrum’da bulunan 4 camiyi soydu. Camilerde değerli eşya bulamayan hırsız imamın evine girdi. Hırsız, ilk olarak Ortakent Yalı Camisine girdi. Bir müddet etrafı kolaçan eden hırsız, daha sonra namaz kılma bahanesi ile caminin içine girdi. Camide keşif yapan hırsız abdest alma numarası yaparak caminin yanında evi bulunan İmam Ali Uçar’ın evinin önüne giderek imamın evde olup olmadığını kontrol etti. Daha sonra camiye dönen hırsız bir vatandaşın namazının bitmesini bekledi. Camiden çıkan vatandaşın ardından kamerayı yukarıya kaldıran hırsız camide bulunan yardım kutusunu sökmeye çalıştı. Yardım kutusuyla uğraşmaya başladığı esnada başka bir vatandaş camiye girmesi ile birlikte hırsız, kamerayı düzeltip camiden ayrıldı. Ortakent yalı camisinden ayrılan cami hırsızı ardından Bitez Yalı camisine yöneldi. Camide değerli eşya ve para arayan hırsız umduğunu bulamayınca Bitez’de bulunan Gülsevim Rüştü Kaynar camisine geldi. Dolapları karıştırıp, halıların altını kontrol eden hırsız hayırsever bir vatandaşın bağışladığı 25 TL’yi bulup camiden uzaklaştı.

Hızını alamayan hırsız daha sonra rotasını Gürece Camisine çevirdi. Gürece Camisine de giren hırsız camide bir şey bulamayınca cami imamının evine girdi. Evde değerli eşya arayan hırsız bir şey bulamayınca camiden hızla uzaklaştı.

Gülsevim Rüştü Kaynar cami imamı Kadir Arslan camilerde hırsızlık olaylarının çokça yaşandığını ifade ederek “Hırsız bayramın birinci günü olması nedeniyle camilerde kimselerin olmadığını fırsat bilerek hayırsever vatandaşların bağışladığı paraların peşinde. Bizim camimizde böyle bir üzücü olay gerçekleşti. Bayramın birinci günü ikindi namazına yakın hırsız camimizde bulunan 25 lirayı alıp ayrılıyor. Şu anda bildiğimiz kadarıyla 2 veya 3 camiye girdi aynı kişi. Şu anda emniyette olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Ortakent Camii imamı Ali Uçar ise bayramın birinci günü camilerine hırsız girdiğini söyleyerek, “Akşam namazı için camiye geldiğimde kameranın oynatılmış olduğunu gördüm. Kamera kayırlarını taradığımda, bir vatandaşın camiye geldiğini ama yalın ayak terlik giymeden dışarıda abdest almaya gidiyor. Evimin önüne kadar giderek araştırma yapar gibi pencerelere bakıyor. Cami içindeki kamerayı yukarı kaldırmış yardım kutusunu açmak için. Giderken de kamerayı düzeltip gitmiş. Diğerlerinde görüntü yok ama aynı gün yalı camisine girdiğini ve birde Gürece cami hocasının aynı gün evine girdiğini tahmin ediyoruz. O olduğunu düşünüyoruz çünkü olaylar aynı gün oldu” dedi.

Öte yandan, hırsızın kullandığı motosikletinde çalıntı olduğu yetkililer tarafından bildirildi. Bodrum ilçe emniyet müdürlüğü hırsızı bulmak için araştırma başlattı.