Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ramazan Bayramının birinci günü 1 kişinin hayatını kaybettiği kazanın, bir marketin güvenlik kamerasına yansıdığı görüldü.

Çanakkale'den bayram tatili için memleketi Ereğli ilçesine gelen Taner Oku (37), özel bir hastanede doğum yapan baldızını ziyaret için eşiyle birlikte hastaneye geldi. Bir süre sonra eşinin yanından ayrılan Taner Oku’ya yolun karşısına geçmek istediği sırada Mehmet Yılmaz (43) idaresindeki 67 LE 168 plakalı otomobil çarptı. Kaza sonrası yakındaki özel hastaneye kaldırılan Oku, buradan Ereğli Devlet Hastanesi’ne ardından Zonguldak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İç kanama geçirdiği tespit edilen evli ve bir çocuk babası Taner Oku, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Taner Oku, Belen Mahallesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

Oku'ya çarpan otomobil sürücüsü Mehmet Yılmaz, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntülerde, Oku’nun karşıya geçmek istediği sırada hızla gelen aracı fark ettiği ve bir anlık tereddüt yaşayınca aracın çarptığı, çarpmanın etkisiyle yaklaşık 15 metre yerde sürüklendiği görüldü. Kaza sonrası çevredekilerin kaza yerine yardıma koşmaları güvenlik kameralarına yansıdı.