Çanakkale’de kanal kazısında bulunan 400 kiloluk top mermisi güvenlik önlemi alınarak olduğu yerde bırakılırken, mahalle sakinleri ise mermi nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, yeni sanayi girişinde saat 10.00 sıralarında yağmur suyu kanalı kazan işçiler, iş makinesine takılan metal cismin, Çanakkale savaşlarından kalma 400 kiloluk obüs mermisi olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri ile olay yeri inceleme ekipleri, mermi üzerinde inceleme yaptı. Polis ekipleri, mermiyi imha etmek için 2 Kolordu Komutanlığından destek istedi. Ancak işlemler uzayınca, 400 kiloluk mermi, bulunduğu yerde kaldı. Bombanın etrafı, güvenlik şeridiyle çevrilirken, sitelerin de olduğu yol, iki yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bir polis ekibi de, güvenlik amacıyla bölgede bekletiliyor. Apartmanların ortasında, kendi haline bırakılan 400 kiloluk mermi, işlemlerin tamamlanması halinde yarın güvenli bir bölgeye götürülecek. İş yerinin 20 metre önünde, saat 10.00’da çıkarılan merminin, aynı yerde beklediğini söyleyen İsmail Epçin, “Saatlerdir burada. Geceyi de burada geçirecekmiş öğrendiğimiz kadarıyla. Bizim burada can güvenliğimiz tehlikede. Gelip bir kişinin buna vurması, bütün buraların havaya uçmasına sebep olur. Bir an önce daha güvenli bir yere götürülmesini istiyoruz” dedi.

İş yerinin üst katında evi olduğunu, 3 aile bu apartmanda yaşadıklarını söyleyen Epçin, “Hemen 20 metre dibimizde bomba var. İş yerine girerken bile tehlike oluyor. Bir şey olursa, hedefte ilk biz varız” diye konuştu.