Kontör çetesi tarafından dolandırılan ünlü diyetisten Canan Karatay, “Akıllı insandı, nasıl böyle hataya düştü” haberlerini duyunca oturup ağladığını söyledi.

Ünlü diyetisyen Canan Karatay, kontör çetesi tarafından dolandırılmıştı. Emniyet yaptığı çalışmayla dolandırılan, Karatay’ın 110 bin TL’sini buldu. Parasını almak için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Karatay, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Hiçbir terör mücadelesinde devlet vatandaşını kullanmaz” diyen ünlü diyetisyen Karatay, “Para mı aldım. Hastane dönüp hasta bakacağım. Şöyle bir mesaj vermek istiyorum. Devletten telefon ediyoruz diye. Telefon edildiği zaman şuna inansın ki bütün halkımız, devlet vatandaşından para istemez. Devlet vatandaşına ben asayişten arıyorum demez. Hiçbir terör mücadelesinde devlet vatandaşını kullanmaz. Ben bu yaşta bunu öğrendim” dedi.

Manşet olduğunu görünce ağladığını vurgulayan kardiyolog Canan Karatay, “Şimdi bana diyorlar ki bütün manşet olmuşuz. İşte akıllıydı, bu akıllı bunu yaparsa… Bakın, resmen şok geçirtiliyor size. Melekeler tamamen kapanıyor. Akıl tamamen yok oluyor. Ve hiçbir şey işlemiyor. Bu psikoloji ile sizi çökertiyorlar. Korkunç bir şey ben oturdum ve ağlamaya başladım bana gelen bu haberleri duyunca. Niye bu benim başıma geldi diye. Benim Doktor Canan Karatay olduğumu bile farkında değiller” şeklinde konuştu.

Canan Karatay,” Çünkü mesele psikolojik olarak yıkmak, sonrada sizi izole etmek sonra da sizi iki dakikada bir şuraya git buraya git diyerek düşünmenize mani oluyorlar. Sağınızda bir bakkal var o bakkala girin, bir poşet alın bende bakkala girdim, elim ayağım titriyor. Baktı ne alacağım. Baktım orada sarımsak gördüm. Dedim ki bana 5 tane sarımsak verin. Bide poşet rica edim dedim” ifadelerini kullandı.

Akıl ve mantığın işlemediğini belirten Karatay, “Halkın bu tuzağına da ben yardım ettiğim için devlete mutluyum. İşte bu kadar akıllı kadın nasıl bu tuzağa düştü de. Burada akıl ve mantık işlemiyor. Çünkü karşınızda büyük bir organizasyon var. Çünkü bunlar çok ceza almıyorlar. Bunlar ne az 16-20 yıl ceza görsünler bu olay biter” dedi.