Gezi Parkı davasında ifade veren Çarşı Grubu liderlerinden Numan Bülent Ergenç, “Çarşı Grubu’nun sahibi ya da yöneticisi yoktur. Çarşı, hiyerarşiye karşı, özgürlükçüdür” dedi.
Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, ‘darbe’ suçlamasıyla açılan ‘Gezi Parkı’ davasında sanık savunmalarıyla devam ediyor.
Duruşmada ifade veren Çarşı Grubu liderlerinden Numan Bülent Ergenç suçlamalarını kabul etmediğini belirtti. Gezi olayları sırasında Başbakanlığın Beşiktaş’taki çalışma ofisine yürüyüş yapılan 1 Haziran 2013 günü Tekirdağ’da olduğunu iddia eden Ergenç, “Kitleleri yönlendirmem mümkün değil. Örgüt kurmayla ilgim yoktur. Bende bulunan Silahı hırsızlık olayları için yazlıkta bulunduruyorum. Bir olayda kullanmadım. Gözaltına alınanlara nasıl ifade vereceklerine ilişkin talimat vermedim. Oradakiler en fazla gözaltına alınabileceklerini, şiddet kullanmamalarını rica ettim. Çünkü onların canı benim için önemliydi. Kendilerine bir zarar gelebileceğini düşünerek söylemiştim” dedi.
Gezi Parkı’nda alkol satılmaması konusunda yaşadığı bir tartışma nedeniyle 9 Haziran’da bıçaklandığını ifade eden Ergenç, “Evde yaralı yattım. Yaralı halimle Gezi Parkı’na gidip polisle çatışmam mümkün değil” dedi.

“ÇARŞI GRUBUNUN YÖNETİCİSİ YOKTUR”
Daha sonra mahkemeye sunduğu yazılı savunmasını okuyan Ergenç şöyle konuştu; “Beşiktaş Çarşı Grubu’nun sahibi ya da yöneticisi yoktur. Çarşı özgürlükçüdür, hiyerarşiye de karşıdır. ‘Çarşı kendine de karşı’ sözü buradan gelmektedir. Gezi olaylarında ilk günler bir iki kere yürüyüşlere katıldım. Kimse bir talimatla bu yürüyüşlere katılmamıştır. Hiçbir şiddet olayına karışmadım. İddianamede geçen telefon görüşmeleri dinlemeleri hukuka aykırı olduğu için kabul etmiyorum. Ayrıca içinde olmadığım bu hareketi yönlendirmem mümkün değildir. Örgüt liderliyle suçlanıyorum ama 35 kişilik davada Cem Yakışan dışındaki kimseyi tanımıyorum. Onunla da telefonda görüştüm. Beraatimi istiyorum.”

“HAYATIMDA HİÇ GEZİ PARKINA GİTMEDİM”
Duruşmada ifade veren sanıklardan Arda Mutlu Doğan ise, “Örgüte yasadışı gruba üye değilim. Kimden emir alıp kime emir vermiştim bunun delili yokken üyelikle suçlanmaktayım. Gezi Parkı olayları olarak bilinen olaylara karışmadım. Eyleme katılmadım. Hayatımda hiç Gezi Parkında gitmedim. Olayların bittiğini ve parkın açıldığını TV’den duydum. Türk bayraklı insanların gittiğini görünce merak ettim ve Taksim Meydanı’na gidip yarım saat kaldım. Yasadışı hiçbir şeye karışmadım. Ortamın bana ait olmadığını görünce geri döndüm. Film çekimlerinde kullanılan hatıra olarak sakladığım oyuncak tabanca delil olarak evimden alınmıştır. Yaşanılan bu süreçte ruh sağlığım bozuldu. Neden bu davanın içerisinde olduğumu bilmiyorum.”
Duruşmada sıralar diğer sanıkların ifadesinin alınmasıyla devam ediliyor.
(İHA)