Ailesiyle birlikte yaşadığı Almanya’nın Hamburg kentinden Türkiye’ye tatile gelen ve en son 27 Mayıs’ta İzmir’deyken ailesini arayan 22 yaşındaki İslam Vakuev’den üç haftadır haber alınamıyor.
Yaklaşık 13 yıl önce Çeçenistan’daki iç savaş ortamından kaçarak ailesiyle Almanya’ya yerleşen İslam Vukuev’in 21 Nisan’da Türkiye’de olduğu ve son olarak 27 Mayıs 2014’de Hamburg’daki ailesini arayıp İzmir’de olduğunu söylediği öğrenildi. Üç haftadır ise Vukuev’den haber alınamıyor.
Oğlunun kendisini hiç habersiz bırakmadığını söyleyen üç çocuk annesi Heda Vakuev, “Türkiye’ye gittikten sonra neredeyse her gün aradı. Merak ettiğimi bildiği için beni hiç habersiz bırakmazdı. Başına bir iş gelmiş olmasından endişe ediyorum” diye konuştu.
185 santimetre boyunda, zayıf vücut yapısına sahip, siyah saçlı, kahverengi gözlü İslam Vakuev’i görenlerin 0049-176-25922689 numaralı telefonu çaldırmalarını, kendisinin derhal geri arayacağını söyleyen anne Vakuev, “Kulağım telefonda, oğlumdan hayırlı haber bekliyorum. En büyük korkum oğlumun gençleri değişik vaatlerle kandıran insan tacirlerinin eline düşmüş olması” dedi.
Oğlunun Çeçence, Rusça, Almanca ve İngilizce bildiğini söyleyen Heda Vakuev, “Çok sevdiği ve merak ettiği Türkiye’yi göreceği için büyük neşe ve heyecan içindeydi. Her aradığında keyifle gördüklerini anlatıyordu. Ondan sonra birden irtibat kesildi. Çok endişeliyim” dedi.
Gözü yaşlı anne Vakuev, duyarlı vatandaş ve Türk polisinden yardım istediğini belirtti.
(İHA)