Bursa ve Balıkesir’de kurdukları paravan şirketler için aldıkları sahte çeklerle piyasayı milyonlarca lira dolandırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan toplam 56 kişiden ş uana kadar 4 kişi tutuklandı. Kalan 30 kişinin sorgusu sürerken, şebekenin paravan şirketleri, engelli vatandaşların üzerine kurdukları ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Balıkesir ve Bursa’da sahte çeklerle piyasayı dolandırdıkları iddia edilen çetenin çökertilmesi için eş zamanlı operasyon düzenledi. İki ilde şafak vakti yapılan baskınlarda, aralarında banka çalışanlarının da bulunduğu 4’ü kadın 56 kişi gözaltına alındı. Şebekenin sahte belgelerle kurdukları paravan şirketler için bankalara müracaat edip çek koçanı aldığı iddia edildi. Çetenin karşılıksız bu boş çekleri belli meblağlarla satarak, piyasayı yaklaşık 5 milyon lira dolandırdığı öne sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 36 şüpheli, dün “suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, sahtecilik ve dolandırıcılık” suçlarından adliyeye sevk edildi. Bu zanlılardan ifadeleri tamamlanan 26 şüpheliden 4’ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Gece geç saatlere kadar süren sorgu sebebiyle ifadeleri alınamayan 10 kişi ise bugüne bırakıldı. Şebekenin paravan şirketleri engelli vatandaşların üzerine kurdukları ortaya çıktı.

Dünden kalan 10 şüpheli ve bugün ilk kez adliyeye sevk edilen 20 kişi ile birlikte toplam 30 zanlıdan 10’u daha tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Halan savcıya ifade veren şüphelilerin olduğu adliyedeki işlemlerin bugün de geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.