Çorum’da cenazeye giden bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Laçin karayolu 25. kilometresinde sabah 04.30 sularında meydana geldi. Ankara’dan Çorum’a cenazeye katılmak üzere gelen Mustafa İpek yönetimindeki 06 YMN 62 plakalı yolcu otobüsü Kırkdilim mevkiinde aşırı buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı.

Buzlu yolda kaymaya başlayan otobüs ilk önce bariyerlere bindirdi. Çarpmanın etkisiyle savrulan otobüs karşı şeride geçerek yol kenarına devrildi. Kazada olası bir faciayı yol kenarlarındaki bariyerler önledi. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve Çorum belediyesi kaza kırım ekibi gönderildi. Yoğun buzlanma nedeniyle ambulanslar kaza bölgesine ulaşmakta zaman zaman zorlandı. Kazada yolcu otobüsünün altında kalan Hatice Tekeci (48) isimli kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazada durumu ciddi olanlar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Hitit Üniversitesi Eğitim ve araştırma Hastanesine kaldırılırken, sağlık durumu ciddi olmayan diğer yaralılar ise yoldan geçen diğer araçlara sığındılar. Bazı kazazedelerin ise yol kenarında ateş yakarak ısındıkları görüldü.

KAZANIN ARDINDAN TUZLAMA

Kazanın ardından Karayollarına bağlı ekiplerin buzlu yolda tuzlama çalışması yapması dikkat çekti. Önce kaza mahalline bir kar kürüyücü ardından ise bir greyder geldi. Ekipler, Kırıkdilim mevkiinin tamamını tuzladı.

Kazada hayatını kaybeden Tekeci’nin cenazesi ise otopsi için Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazazede İsmail Eker, abisinin cenazesi için Çorum’a geldiklerini belirterek, “Ağabeyimin cenazesini araçla gönderdik. Bizde otobüs tuttuk gece saat 24.00 sıralarında Ankara’dan çıktık. Kırkdilime geldiğinde otobüs kaydı savrularak yol kenarına devrildi. Otobüste 48 kişi vardı. Vefat eden bayanda dayımızın gelini. Otobüs buzda koydu. Hız yoktu. Önce bariyerlere çarptı sonra devrildi. Eğer bariyerlerden uçsaydı kimse kurtulmazdı” dedi.

Başka bir kazazede ise, “Ankaran Alibey köyüne gidiyorduk cenazeye. Gayet rahat geliyorduk. Ağır ağır geliyordu şoför, önce bariyere vurdu. Vurunca biz aşağı gitti sandık. Sonra devrildi” diye konuştu.

Yaralıların tedavileri Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Osmancık Devlet Hastanesi’nde devam ederken, kaza ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.