İstanbul’a turist olarak gelen Filistin ve Gürcistan uyruklu 2 şahıs, cep telefonu çalarken önce güvenlik kameralarına, ardından güven timlerine suçüstü yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü A Bölgesi Güven Timleri, yaklaşan yılbaşı nedeniyle, özellikle hırsızlık olaylarının sık yaşandığı alışveriş merkezlerinde güvenlik önlemlerini artırdı. Alınan önlemler kapsamında, 2 ayrı alışveriş merkezinde hırsızlık yapan 2 zanlı suçüstü yakalandı. İlk hırsızlık olayı Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi’ndeki alışveriş merkezinde meydana geldi. Hırsızlık olayı güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, İstanbul’a turist olarak geldiği öğrenilen Filistin uyruklu 18 yaşındaki Abdo Farahia isimli zanlı, müşteri gibi alışveriş merkezine giriyor. Özellikle cep telefonlarının olduğu reyonlarda dolaşan zanlı, 3 ayrı reyondan 3 ayrı cep telefonu alıyor. Cep telefonlarını kutularından çıkaran zanlı, eline aldığı telefonları reyonların arasına girerek kendi çantasına atıyor. Bölgede görev yapan güven timleri ise hırsızlık anını güvenlik kameraları aracılığı ile an be an takip etti. Takip edildiğinden habersiz olan zanlı ise çantasına koyduğu 3 telefon ile kasaya doğru yöneldi. Bu sırada birkaç CD alan zanlı, kasada bunların ödemesini yaptıktan sonra alışveriş merkezinden çıktı. Ancak baştan beri takipte olan güven timleri, zanlı tam uzaklaşacağı sırada yolunu kesip, gözaltına aldı. Filistin uyruklu zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir başka hırsızlık olayı ise Gaziosmanpaşa’da faaliyet gösteren bir elektronik eşya mağazasında meydana geldi. Bu hırsızlık olayı da güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, mağazaya müşteri gibi giren Gürcistan uyruklu Gurami Revazishili, reyonlarda dolaştıktan sonra cep telefonlarının olduğu bölüme geldi. Vitrinde duran yaklaşık 2 bin TL değerindeki cep telefonunu eline alan zanlı, yaklaşık 4 dakika boyunca inceliyormuş gibi yaptı. Bu anlarda, arada reyon görevlileri ile konuşan zanlı, görevlilerin diğer müşterilerle ilgilenmesini fırsat bilerek telefonla birlikte reyondan ayrıldı. Telefonu cebine atarak çıkışa yönelen zanlı, hiçbir şey olmamış gibi çıkıp gitti. Mağaza çalışanlarının şikayeti üzerine görüntüleri inceleyen güven timleri, Gaziosmanpaşa meydanında şahsı yakalayarak gözaltına aldı.