Çok alçak ve fonksiyonsuz karyola hareketi zorlaştırır, özellikle yataktan kalkmak çok daha zordur. Yetersiz yükseklik dışında karyolanın ayakları ve eni de ideal boyutta olmalıdır. Yoksa yatak hastaya batıyormuş hissi yaratır. Dümdüz yatak hastanın sağlığını kötü yönde etkiler. Bu nedenle hasta karyolası fiyatları için her bütçeye uygu farklı modeller yer alır. 

  • Mekanik yatak

  • Elektrikli yatak

Hasta Karyolası Yatak Ayarı

Fonksiyonel karyolalar genellikle yatakla birlikte satın alınır veya kiralanır. Yatak lateks veya köpük seçilebilir, inkontinansı olan hastalar için ek olarak su geçirmez yatak örtüleri kullanılması önerilir: su geçirmez örtüler emici kumaştan veya polietilenden hazırlanır.

Açık yarası bulunan ve riski yüksek olan hastalar için, özel anti- dekübit yatakların satın alınması önerilir.

Anti-dekübit şiltelerin amacı, vücudun farklı bölgelerine eşit basınç dağılımıdır.

Kompresörlü hücresel hasta karyolası fiyatları en yaygın ve uygun maliyetli olanlarıdır.  Kompresör sırayla havayı yatağın farklı hücrelerine (silindirlerine) pompalar, böylece anti-dekübit etkisi yaratır. Üstelik karyolası da kalkıp inebilen, hastanın tuşla ayarlayabileceği yapıda olur.

Hasta Karyolası Malzemesi

Üretim malzemesinin bileşimi ile karyolanın materyali değişebilir. Bu malzemeler;

  • ahşap;

  • plastik;

  • metal;

  • plastik ve metal alaşımlı.

Metal yataklar güvenilirlik ve dayanıklılık açısından daha kusursuzdur ve plastik modeller hijyen ve güvenlik açısından kendini kanıtlamıştır. Ancak en iyi seçenek - plastik ve metalin avantajlarının kombinasyonu olan birleşik fonksiyonel yatak modellerine sahiptir. Evde hastalara bakarken, genellikle eve uyum sağlaması için ahşap modeller satın alınır. 

Çoğu tıbbi yatak, üzerinde dezenfektan ilavesiyle su ile muamele edilebilen özel bir toz boya uygulanmış metal çerçeveye sahiptir. Bu tür tıbbi cihazlar yataklarda, masada, korkulukta, komodinlerde vs. seçilebilir. Çünkü sadece su ile silinse bile kolayca hijyenik hale gelirler.

Hasta karyolası genellikle kilitleme mekanizmalı tekerleklerle donatılmıştır, kolayca sabitlenir ve başka bir odaya hareket edebilir. Ev dışında bu yataklar sağlık kurumlarında da tercih edilir. Hasta rahatsız edilmeden ameliyathaneye, giyinme odasına veya X-ışını odasına hızlı bir şekilde teslim edilir.

Bu tür cihazların modern ve kullanışlı tasarımı, sadece tıbbi tesislerde değil evde de kullanmanıza izin verir. Fonksiyonel yatakların işlevselliğini hastanın sağlığı, yaşı, teşhisi ve diğer faktörlere göre seçmek gerekir.  Hasta karyolası fiyatları da buna bağlı olarak değişecektir. Örneğin; küçük odalar için hantal bir model seçmek pratik değildir. Saha fazla ipucu için lütfen https://hastayataklari.com/ ‘a danışınız.