Sultanahmet’te Turizm Şube Müdürlüğü’ne bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen Elif Sultan Kalsen’in ailesi, Adli Tıp Kurumu’nda cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik dün akşam saatlerinde yapılan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kadının cesedi, Adli Tıp Kurumu’na getirilmişti. Kadın saldırganın Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilmişti.
Elif Sultan Kalsen’in annesi Şirin Kalsen ve babası Mehmet Kalsen, bu sabah cesedi teşhis etmek üzere Adli Tıp Kurumu’na geldi. Çıkışta açıklama yapan ailenin avukatı Ebru Timtik, cesedin Kalsen’e ait olmadığını söyledi. Timtik, “İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir ceset gösterildi. Beyaz tenli 1.63 boylarında bir cenaze. Elif Sultan Kalsen’in annesi ve babası geldiler, o cesede baktılar. O ceset Elif Sultan Kalsen’e ait değil. Ailesi de irtibat kuramamış. O yüzden emin olamadılar. Bu sebeple geldik, emin olmak istedik. Bize bir ceset gösteriliyor, o ceset Elif Sultan Kalsen’e ait değil” ifadelerini kullandı.
(İHA)