Balyoz davasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Çetin Doğan, Anayasa Mahkemesi'nden (AYM), 2013 yılında yaptıkları 'adil yargılanma ilkesi'nin ihlal edildiğinin tespit edilmesi talebi başvurusunun öncelikli olarak ele alınması talebinde bulundu.

Balyoz davasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Çetin Doğan ile 6 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Hakan Büyük, Anayasa Mahkemesi'nden 2013 tarihinde yaptıkları başvurunun öncelikli olarak ele alınması talebinde bulundu. Çetin Doğan ile Hakan Büyük’ün avukatı Hüseyin Ersöz, Anayasa Mahkemesi’ne iletilmek üzere nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sundu. Dilekçede, “8 Kasım 2013 tarihinde yaptığımız başvuruda adil yargılanma ilkesinin ihlal edildiği ifade edilmiştir. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargılama süreci, Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararındaki hukuka aykırılıklar ve ihlaller ayrıntılı şekilde açıklanmıştır. 2 Ocak 2014 tarihinden sonra yaşanan gelişmeler çerçevesinde ek hususlar ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, 5 No’lu hard disk ile ilgili, “Son bilirkişi raporunda diskteki bilgilerin manipülatif niteliğe sahip olduğu belirtilmiştir. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu diskle ilgili taleplerini yerine getirmemiştir. Savunma hakkı ihlal edilmiştir. 8 Kasım 2013 tarihli başvurumuzda ve 2 Ocak 2014 tarihli ek dilekçelerde yazan hususlar çerçevesinde, dosyasının, siyasi iktidar temsilcilerinin kolluk ve yargı içindeki 'paralel yapılanmaya' işaret eden açıklamaları, 20 Ocak 2014 tarihli TÜBİTAK raporu ile tespit edilen sahtecilikler karşısında önem ve aciliyet arz etmesi ve diğer 236 başvuru açısından da emsal/pilot dava niteliğine sahip bulunması nedenleriyle öncelikle incelemeye alınarak karara bağlanmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi.

Avukat Hüseyin Ersöz, dilekçeyle birlikte söz konusu hard diskle ilgili TÜBİTAK uzmanlarının hazırladığı 20 Ocak tarihli raporu ve 14 Ocak 2011 tarihinde hazırlanan Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı Raporu ile 28 Mart 2012 tarihli Arsenal Consulting Inc Adli Bilişim Raporu'nu da Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.