Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde seçime hile karıştırıldığını iddia eden eylemcilere, sokakları boşaltması için süre verildi. Eylemciler ile polis arasında ilginç ikna diyalogları yaşandı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki gerginlik 2 gündür devam ediyor. Seçime hile karıştırıldığını iddia eden BDP’liler, toplandığı kaymakamlık önünde seçim kurulu ile görüşmek istedi. Dilekçe verip basın açıklaması yapacağını söyleyen gruba polis izin vermedi. TOMA ve çevik kuvvet ekipleriyle birlikte barikat kuran polis ile eylemci grup arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Ceylanpınar Belediye Encümeni Adle Deniz Sürer, görüştüğü emniyet müdürüne ilginç bir bedduada bulundu. Sürer, “Allah’tan dilerim ki, siyasetçi olursun. İnşallah bir gün olursunuz. O zaman empatiyi öğrenirsiniz” diye beddua etti. Emniyet müdürü de "Ben siyasetçi olmak istemiyorum" cevabını verirken, yanındaki bir polis ise “Sen de polis olsan bizi anlardın” cevabını verdi. Bu cevabın üzerine ise Sürer, "Keşke polis olmasaydınız" dedi.

Uzun süren ikna çabaları ve uyarının ardından gruba saat 15.00’e kadar süre verildi. Dilekçe ve basın açıklamasının ardından grup dağılacağı sözünü vererek alanda bulunan Kardeşlik Parkı'na geçti. Polis ise geri çekildi.

Öte yandan, gruba destek amacıyla Almanya Yeşiller Partisi’nden, çevre il ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinden de destek geldiği belirtildi.

İlçedeki sessiz bekleyiş sürerken, gece meydana gelen olaylar nedeniyle çok sayıda polisin yaralandığı öğrenildi. İlçe girişindeki sokak ve caddelerin ise adeta savaş alanına döndüğü görüldü.