Eskişehir’de 15 gün önce cezaevinden firar eden hükümlü Hüseyin Z. (24), eline aldığı tabanca ile polise teslim olmamak için direnince, özel harekat ekiplerince vurularak etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 yıl önce Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçundan dolayı 7,5 yıl hapis cezası alan ve Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olan Hüseyin Z., 15 gün önce firar etti. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Hüseyin Z., ayrı yaşadığı eşi Kübra Z.’nin Orhangazi Mahallesi Şehit Öğretmen Halil Taş Sokak’taki müstakil evine çatıdan girdi. Durumu fark eden K.Z.’nin annesi, 4 yaşındaki çocuğu da alarak evden uzaklaştı. Yanında tabancası bulunan Hüseyin Z.’nin, evin içerisinde 3 el ateş etmesi üzerine olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra özel harekat ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Elinde silahı ile evin penceresinden çevresine tehditler savuran ve polise teslim olmamak için direnen Hüseyin Z., polisin ikna çabaları sırasında "Beni ya vuracaksınız, ya da ben buradan çıkmayacağım. Bende aklı makıl kalmadı. Ben 24 yaşındayım ama bitmişim. Benim problemimi hiçbir zaman çözemezsiniz. Beni hiç bir zaman dinlemediler. Beni mahkemeye bile çıkartmadılar. Bana hiçbir zaman mahkeme kağıdı gelmedi. Benim aramam çıkmadı" dedi. Yaklaşık 3 saat süren ikna çabaları netice vermeyince özel harekat ekipleri nişan alarak Hüseyin Z.'yi sağ kolundan vurularak etkisiz hale getirildi.

Olay yerinde hazır halde bulunan sağlık ekiplerince evde ilk müdahalesi yapılan Hüseyin Z., tedavi altına alınmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan, Hüseyin Z.’nin teslim olmadığı süre içerisinde evde bulunan eşi Kübra Z., ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, polis ekiplerince evin içinde ve çevresinde inceleme başlatıldı. Konuyla alakalı soruşturma sürüyor.