İzmir'in Menemen İlçesinde, bir kişiyi silahla yaraladıktan sonra Çiğli İlçesine gelerek yol üzerinde bir birahaneye ateş eden 36 yaşındaki Ali Can Erol, polis ekiplerinin gelmesi üzerine şoförü ile birlikte bir taksiyi gasp edip kaçmaya başladı. Çiğli Menemen arasında meydana gelen kovalamaca sonunda yol üzerindeki işyerlerine ve kendisini takip eden polis ekiplerine ateş eden Erol, yaklaşık 45 dakika süren kovalamaca sonunda yakalandı. Yakalanan zanlının 5 gün önce cezaevinden izinli çıktığı ve olayı gerçekleştirdiği gün teslim olacağı öğrenildi.

Nefes kesen kovalamaca geçen gece saat 23.45 sıralarında Anadolu Caddesi Egekent Kavşağı ile Menemen arasında meydana geldi. Menemen'de ismi açıklanmayan bir kişiyle tartışan Ali Can Erol, kendini kaybedip yanında taşıdığı tabancayla bu kişiyi ayaklarından yaralayarak taksiyle Çiğli'ye gitti. Çiğli'de Anadolu Caddesi üzerinde bir birahanenin önüne gelen Erol, belinden çıkardığı silahla işyerine rastgele ateş etmeye başladı. Olayı gören vatandaşlar durumu ihbar ederek polise bildirdi.

Olay yerine polisin geldiğini gören Ali Can Erol, yol kenarında Engin T (35)'ın şoförlüğünü yaptığı 35 DT 4199 plakalı taksiyi silah zoruyla gasp ederek hızla kaçmaya başladı. Zanlının taksi şoförünü silah zoruyla rehin alarak kaçmaya çalışmasının ardından seferber olan polis ekipleri bir saat boyunca Erol'u kovaladı. Önce Harmandalı yönüne giden zanlı burada polis ekiplerinin yolu kapatması üzerine, polise silah doğrultup ateş ederek kaçmaya devam etti.

Bu sırada kaçtığı yol üzerinde bir pastane ile tekel bayisine ateş açan Ali Can Erol, Anadolu Caddesi'nin Egekent Kavşağı'nda yolu kapatan polisler tarafından durduruldu. Gasp ettiği taksiden çıkarıldıktan sonra gözaltına alınan zanlı ifadesi alınmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürülürken "Hepiniz çakalsınız, Çiğli'yi fuhuş yuvası yaptınız. Bunların eceli olacağım" diye bağırması dikkat çekti. Ali Can Erol'un işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.