Muğla’nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınında 4 hektar ormanlık alan ve tarım arazisi kül oldu.
Edinilen bilgiye göre; bugün saat 15.15 sıralarında Muğla’nın Menteşe ilçesi Algı Mahallesi Değirmenyanı mevkiinde nedeni henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın, bölgedeki tarım arazilerine de sıçradı. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 10 adet arazöz ile karadan ve 1 adet yangın söndürme helikopteriyle de havadan müdahale edildi.
Ormanlık alan ve tarım arazilerinde ilerleyen yangın, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu 2 saat sonra kontrol altına alındı. 4 hektar arazinin zarar gördüğü yangında, alanda bulunan yüzlerce kızılçam, meşe, palamut ve zeytin ağacı kül oldu. Yangına 80 orman işçisinin yanı sıra, mahalle sakinleri de ellerinde su hortumları ile yangının yerleşim birimlerine sıçramaması için yoğun mücadele etti.
Yangının elektrik trafosundan çıktığı ileri sürülürken, trafoda yapılan incelemede herhangi bir sigorta atması veya tel kopmasına rastlanmadı. Olay yerine gelen Yerkesik Mahallesi Jandarma ekipleri yangın ile ilgili inceleme başlatırken, 2 saat sürede kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
(İHA)