Adana’da, bir gencin tezgahtan satın aldığı ve 2 yıl boyunca parmağından çıkarmadığı 2 yüzük, CANKUR ekipleri tarafından kesilerek çıkarıldı. Genci kangrenden kurtaran CANKUR ekipleri, kaldırım tezgahlarındaki yüzüklerin kullanılmamasını önerdi.
Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki İbrahim T. kaldırım tezgahından satın aldığı 2 yüzüğü, 2 yıl boyunca yüzük parmağından çıkarmadı. Bir süre sonra parmağında ağrılar hissetmeye başlayan İbrahim T, yüzükleri kendi çabasıyla çıkarmaya çalıştı. Günlerce uğraşan ve çabalarında başarısız olan İbrahim T’nin, parmağındaki iki yüzük birleşerek adeta tek yüzük haline geldi. Arkadaşının hastaneye gitmesini önerdiği İbrahim T., ameliyat edilmekten korktuğu için bu öneriyi reddetti. Arkadaşının da çabalarıyla bir süre daha yüzükleri çıkarmak için uğraşan İbrahim T., ağrılara dayanamayıp Adana Devlet Hastanesi’ne gitti. Yeterli ekipman olmadığı için İbrahim T’nin parmağını riske atmak istemeyen hastane görevlileri, durumu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı CANKUR ekiplerine bildirdi. Kısa süre içerisinde hastaneye gelen CANKUR görevlileri, spiral kullanarak Talay’ın parmağındaki yüzükleri kesmeye başladı. Kesim işlemi sırasında Talay’ın canının yanmaması için yüzüğe soğuk su dökülürken, Talay’ın da parmağına üfleyerek yüzüğü soğutmaya çalıştığı görüldü. Kısa sürede yüzükleri keserek, kerpeten yardımıyla çıkarmayı başaran CANKUR yetkilileri, son birkaç ayda en az 15-20 yüzük kestiklerini belirterek, sorun oluşturan yüzüklerin genellikle kaldırım tezgahlarında satılan ucuz yüzükler olduğunu vurguladı.
CANKUR yetkilileri, vatandaşların, tezgahlardaki ucuz yüzükleri satın almamaları gerektiğini söyledi. 2 yüzüğün spiralle kesilerek çıkarıldığı İbrahim T’nin parmağının şişkinliği dikkat çekerken ve biraz daha geç kalınması durumunda parmaklarının kangren olabileceği belirtildi.
(İHA)