ADANA (İHA) – Adana’da ağabeyini yaralayan kişinin yakınlarına ait kahvehaneye tabancayla ateş açıp bir kişinin ölümüne neden olan gencin yargılanmasına başlandı.

Merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde meydana gelen olayda evli, 1 çocuk babası işsiz Yusuf Can D. (19), 23 Haziran 2013’te ağabeyi Bayram Ali D.’yi yaralayan Faruk Ş.’nin dayıları Mustafa Ş. ile Sabri Ş.’nin işlettiği kahveyi 24 Haziran’da silahla taradı. Saldırı sırasında kahvede çay içen taksici İbrahim Taşçı (29) hayatını kaybetti. 19 gün sonra yakalanıp tutuklanan cinayet zanlısı hakkında 'kasten nitelikli öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yusuf Can D., 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada cinayeti tasarlayarak işlemediğini ileri sürerek, “Kahveyi işletenler ağabeyimi yaralamıştı. Olay günü arkadaşımın motosikletiyle hastaneye ağabeyimin yanına gidiyordum. Kahvenin önüne geldiğimizde biri 'sık lan bunlara' dedi. Sabri de üzerime doğru ateş etti. Ben de kendisine ateş ettim. Sabri kahveye kaçarken de ateş etti. Sonra İbrahim Taşçı ölmüş. Kendisiyle husumetim yoktur. Ona hiçbir saygısızlığım yoktu. Kendisini olay yerinde de görmedim. Ben önce 5 el ateş ettim. Sonra bana ateş eden kahvenin içine koşarken 2 el daha ateş ettim” dedi.

Ölenin babası Süleyman Taşçı (53), zanlıdan şikayetçi olduğunu belirterek, “Sanık yanındaki ile daha önce gelmiş, kahvede keşif yapmış. Özellikle kahveye gelip hasımlarına ateş etmiş. Benim oğlum da orada olduğu için kurşun ona isabet etmiş. Sanık yalan söylüyor, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

Olay esnasında kahvede olduklarını söyleyen tanıklar ise, kahveden ateş edildiğini görmediklerini ve duymadıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.