Konya’nın Ereğli ilçesinde, cinnet getiren polis memuru, eşi ve çocuklarını vurduktan sonra intihar etti. Polis memuru ile birlikte eşi ve 7 yaşındaki kızı hayatını kaybetti, 13 yaşındaki oğlu ise ağır yaralandı.
Olay, 04.00 sıralarında Eti Mahallesi Deliklitaş Caddesi üzerinde bulunan sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis memuru olan Harun Kaymaz (43), girdiği bunalım sonucu cinnet getirdi. Ailesinin uyuduğu sırada odaya giren Harun Kaymaz, eşi Neslihan Kaymaz (38), oğlu Tarık Kaymaz (13) ve kızı Tuğba Ecem Kaymaz’a beylik tabancasıyla ateş etmeye başladı. Polis memuru eşi ve çocuklarını vurduktan sonra aynı silahla kendi canına kıydı.
Silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Eve giren polis ve sağlık ekipleri korkunç manzarayla karşılaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolden Harun Kaymaz, eşi Neslihan Kaymaz ve kızları Tuğba Ecem Kaymaz’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hayatta olduğu anlaşılan 13 yaşındaki Tarık Kaymaz ise yapılan ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı genç, daha sonra hayati tehlikesi bulunması sebebiyle Konya’ya sevk edildi.
Polis memuru Harun Kaymaz’ın Ereğli Ağır Ceza Reisinin koruması olduğu öğrenilirken, eşi Neslihan Kaymaz’ın ise Adliye’de Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştığı belirtildi.
Polisin ve savcının yaptığı incelemelerin ardından cenazeler Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı duyarak eve gelen ailenin iş arkadaşları ise sinir krizleri geçirdi.
(İHA)