Eskişehir’de kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği şüpheliyle duruşmada karşılaşan genç kız fenalık geçirdi.

Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan bir parkta 2 Ekim 2013 tarihinde meydana gelen olayda, S.Y. isimli genç kız, kendisine "cinsel istismarda bulunduğunu" iddia ettiği şüpheli Emre B. ile tesadüfen hastanede karşılaşıp şikayetçi olmuş, şüpheli daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

S.Y.’ye yönelik "cinsel istismar" suçunu gerçekleştirdiği ileri sürülen Emre B.’in yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada şüpheli Emre B.’yi gören genç kız fenalık geçirdi. Bunun üzerine mahkeme heyeti S.Y. ile Emre B.’nin ifadelerini ayrı ayrı aldı. S.Y. ifade verdiği sırada tutuklu sanık Emre B. duruşma salonundan çıkarıldı.

Duruşmada konuşan mağdur S.Y., “Okuldan çıktım, eve gidiyordum. Şahsı gördüm. Yolun karşısına geçtim. Arkamdan geldi. Kolumda tutarak beni karşıya geçirdi. Kolumu sıkarak bıçak çekti. Ağaçların yanına götürdü. 'Ne oluyor ağabey?' dedim. 'Bana ağabey değil, aşkım diyeceksin' dedi. Çantamı karıştırmaya başladı. Saçımdan tutarak cep telefonumu sordu. Daha sonra yere yatırdı ve yanağımı ısırdı. Ben bağırınca kaçmaya başladı” diyerek olayı anlattı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Emre B. ise şunları söyledi:

“Olay günü ben darp nedeniyle Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gittim. Olayı ben gerçekleştirmedim. 5 aydır mağdurum. Tahliyemi istiyorum.”

Mahkeme heyeti, olay günü S.Y.’nin şüpheliyi Eskişehir Devlet Hastanesi’nde teşhis etmesinden dolayı hastane güvenlik kameralarının incelenerek Emre B.’in giriş ve çıkış saatlerinin belirlenmesi için görüntüleri istedi.

Görüntülerin incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteleyen heyet, Emre B.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.