Şırnak'ın Cizre ilçesinde vatandaşlar Beraat Kandili için camilerde dua ederken, gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli bir gruba polis müdahale etti.

Cizre’de vatandaşlar Beraat kandili için camilerde dua ederken, sokaklarda ise çocuklar izinsiz gösteri yapıp polisle çatıştı. Cizre'de akşam saat 21.00 sularında Nur ve Cudi mahallesinin ara sokaklarından çıkan yüzlerini maskeyle bir grup gösterici İdil caddesine barikatlar kurup lastikler yakıp yolu trafiğe kapattı. İdil caddesini trafiğe kapattıktan sonra yasa dışı sloganlar atan grup cadde üzerinde bekleyen polis zırhlı araçlarına taş, havai fişek, molotofkokteyli ve ses bombaları ile saldırdı. etti. Yolda lastikler yakıp polise havai fişek, taş ve Molotof kokteylleri ve ses bombaları ile saldıran grubu polis bir müddet uzaktan izleyip grubun dağılmasını bekledi. Grubun dağılmayıp yolu tamamen trafiğe kapatmaya çalışması üzerine cadde üzerinde bekleyen polisler gösterici guruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.

Polisin müdahalesi ile göstericiler Nur ve Cudi Mahallesinin ara sokaklarına kaçtı. Polisle göstericiler arasındaki çatışmalar devam ederken olay yerine çok sayıda polis zırhlı aracı ve Özel Harekat Timleri sevk edildi.