Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün başlayan izinsiz gösteriler gece boyunca devam etti. Sokak ve caddelerin savaş alanına döndüğü ilçede polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Cizre’de önceki gün başlayan olaylar gece de devam etti. BDP Cizre Gençlik Meclisi tarafından ‘Sömürgeciliği yaşama ve yaşatma’ kampanyası çerçevesinde düzenlediği basın açıklamasına polisin müdahale etmesini bahane edip İdil Caddesi'ne çıkan ve çoğunluğunu küçük yaştaki çocuklardan oluşan bir grup gösterici, yolda lastikler yakıp, barikatlar kurdu. İdil Caddesi'ni trafiğe kapatan göstericiler olay yerinden geçen araçlarda da kimlik kontrolü yaptı.

Gösterici gurup olay yerine sevk edilen TOMA ve polis zırhlı araçlarına molotof kokteyli, ses bombası, hava fişek ve taşlar saldırdı. Polis gösterici grubu ilk önce dağılması için uyardı, ardından dağılmayan gruba tazyikli su ve gaz bombası müdahale etti.

Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan göstericiler bazı ev ve iş yerlerinin damlarına çıkarak polise saldırmaya devam etti. Olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.