Konya’nın Beyşehir ilçesinde köy ortasında, çobanı av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla adliyeye çıkarılan cinayet zanlısı, gazetecilere pişman olduğunu söyledi.

Beyşehir’e bağlı Damlapınar köyünde dün meydana gelen cinayet olayının ardından jandarma tarafından saklandığı evde yakalanarak gözaltına alınan köyde cambazlık ve çobanlık yaptığı da öğrenilen zanlı Mustafa G. (42), sorgulamasında cinayeti itiraf etti. Cinayette kullanıldığı ileri sürülen ruhsatsız av tüfeği ise Jandarma Asayiş Timleri’nin yaptığı çalışma sonucunda, zanlının ikinci ev olarak kullandığı adreste gizlenmiş olarak ele geçirildi. Jandarmadaki sorgulamasının tamamlanmasının ardından “kasten adam öldürme” suçlamasıyla Beyşehir Adliyesi’ne sevk edilen zanlı, gazetecilerin cinayeti neden işlediğine yönelik sorularını cevapsız bırakırken, sadece “pişmanım” demekle yetindi.

Öte yandan, öldürülen çoban Halil Aka ile zanlı arasında geçmişe dayalı yayla sınırı anlaşmazlığı meselesi bulunduğu, bu nedenle aralarında husumet oluştuğu öğrenildi. Öldürülen Aka’nın, yakınları tarafından iddia edilen “şikayet edip yakalattığı” gerekçesiyle olayın gerçekleştiği yönündeki bilgilerin ise gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Cinayetin işlendiği gün zanlının aracıyla köy içerisinde seyir halindeyken husumetlisi olan Halil Aka ile karşılaştığı, Aka’nın elindeki sopayla aracın camına vurması üzerine araçtan indiği, yaşanan tartışma üzerine öfkesine hakim olamayarak yanında bulunan ruhsatsız av tüfeğiyle üzerine bir el ateş açtığını söylediği öğrenildi.

İlçeye bağlı Damlapınar köyünde dün meydana gelen olayda çobanlık yapan evli ve 2 çocuk babası Halil Aka, av tüfeği ile vurularak ağır yaralanmış, yakınları tarafından özel bir araçla götürüldüğü Beyşehir Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.