Adana'da yolun karşısına geçen 6 yaşındaki çocuğa çarparak ölümüne neden olan minibüs şoförü savunmasında, "Çarptığımı sonradan fark ettim" dedi.

Olay, 28 Kasım 2013 tarihinde Yüreğir ilçesi, Güzelevler Mahallesi, Levent Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Anadolu hattında görev yapan Mehmet A.’nın (32) kullandığı 01 M 0352 plakalı yolcu minibüsü kavşağa yaklaşırken, caddeden karşıya geçmek isteyen 6 yaşındaki Ramazan Öztürk’e çarptı. Çocuğa çarptığı yerden yaklaşık 150 metre uzaklıkta durabilen sürücü, kendisini linç etmek isteyen mahalleliyi görünce kaçıp, polis merkezine sığındı.

Kaza haberini duyan ve olay yerine gelen Ramazan’ın annesi Naile ile babası Mustafa Öztürk sinir krizleri geçirip gözyaşı döktü. Ramazan’ın yakınları ile mahalleli ise minibüse taş ve sopalarla saldırarak aracı parçalamak istedi.

Savcı, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sürücü Mehmet A. hakkında Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “Taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açtı. Savcı, bilirkişi raporuna göre sürücü ve çocuğun eşit derecede kusurlu olduğunu belirtti.

Şüpheli ifadesinde, “Yol tek gidiş, tek gelişliydi. Zemin çalışması olduğu için de mucurluydu. Hızım 60-70’ti. Çocuk aniden yola fırladı. Korna çalıp, frene bastım ama araba kaymaya başladı. Çarptığımı sonradan fark ettim” demişti.