Adıyaman merkeze bağlı Çemberlitaş köyünde 5 yaşındaki kız çocuğunun kibritle oynaması sonucu çıkan yangında bir ev ve araç zarar görürken, 3 hayvan telef oldu.

Edinilen bilgiye göre Çemberlitaş köyünde Abuzer Kuşlu’nun 5 yaşındaki kızı Fatma Kuşlu, iki katlı evin alt katında kibritle oynarken ateşi yere düşürdü. Samanlar kısa sürede tutuşurken, yangını fark eden anne Güzide Kuşlu köylülere haber verildi. Köylüler kısa sürede büyüyen yangına müdahale etmeye çalıştı ancak içeride bulunan hayvanları ve eşyaları çıkarmak mümkün olmadı. Alevler evin önünde bulunan otomobile de sıçrarken, otogazlı olan araç köylüler tarafından patlamadan evin yakınından uzaklaştırılarak söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, büyük maddi hasara neden oldu.

Abuzer Kuşlu, yangında 2 inek ve 1 keçisinin telef olduğunu; 1 otomobil, 8 ton saman, 1 ton soğan, devletin verdiği kömür ve birçok eşyasının yandığını belirtti. Kuşlu, elindeki her şeyini kaybettiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Çemberlitaş Muhtarı Mehmet İspir ise, Abuzer Kuşlu’nun mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere müracaat edileceğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.