Gaziantep’te küçük yaştaki bir Suriyeli çocuğun kullandığı otomobil, direksiyon hakimiyeti kaybolunca bir evin bahçe duvarını yıkarak avluya girdi.
Edinilen bilgiye göre kaza, Etiler Mahallesi Ayşe Bacı Sokak’ta meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen Suriyeli bir çocuğun kullandığı 617534 Suriye plakalı otomobil, direksiyon hakimiyeti kaybolunca bir iş yerinin duvarına çarptı. Hızını alamayan otomobil daha sonra bir evin bahçe duvarını yıkarak avluya girdi. Ev sakinleri ne olduğunu anlamak için bahçeye çıkınca evin içindeki otomobili fark etti. İçinde yaralı olduğunu gören ev sakinleri sağlık ekiplerini çağırdı. Sağlık ekipleri otomobildeki iki yaralıyı alarak hastaneye götürdü. Olay yerine gelen polis ekipleri ise çevre güvenliği alarak sokağı trafiğe kapattı. Duvarı yerle bir eden otomobil daha sonra çekici marifetiyle avludan çıkarıldı.
Ev sahibi Aydın Savcı, ailesinin olay sırasında büyük bir şok yaşadığını belirterek, “Normalde çocuklar bahçede oturuyordu ama kazanın olduğu sırada içeri gitmişler. Büyük bir gürültü duyduk ve dışarı çıktığımızda otomobili bahçemizde gördük. O sırada çocuklar bahçede olsaydı büyük bir facia yaşanabilirdi. Otomobildeki çocuklardan biri ağır yaralıydı umarım bir an önce sağlığına kavuşur” dedi.
(İHA)