Konya polisi, çocuklara otomobil soyduran hırsızlık çetesini çökertti. Gözaltına alınan ve 28 ayrı hırsızlığa karıştıkları tespit edilen 5'i çocuk 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği, camları buji ile kırarak park halindeki otomobillerden hırsızlık yapan şebekeyi 5 ay süren çalışma sonucu tespit etti ve 3 gün önce operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 28 ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 5'i çocuk 13 kişi, bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin genelde yaşları 18'den küçük olan çocuklara hırsızlık yaptırdığı ortaya çıktı. Şüphelilerden gözcülük yapanların polisleri fark etmesi durumunda diğer arkadaşlarını arayarak, "Cansız kingler geliyor" diyerek uyardığı, eroin ve esrara “Hurda almaya gidelim”, uyuşturucu hapa ise “Halı ve perde alıp gelelim” dedikleri ortaya çıktı.

Şüphelilerin yaptığı hırsızlık olaylarından biri de güvenlik kamerasına yansımıştı. Kamera kayıtlarında motosikletle gelen 2 şüpheliden birinin inerek aracın camını 3 saniyede patlatıp içindeki 7 bilezik ile 20 adet çeyrek, yarım altın ve 2 bin lira para bulunan çantayı çalıp kaçma anı yer alıyordu. Soyulan aracın Erzurum'da evlenen ve İzmir'e balayına giderken Konya'da mola veren yeni evli çiftin olduğu öğrenildi.